torsdag 27. desember 2012

Gypsy ble inseminert 26.12.2012

Etter mye spenning, telling av dager, planlegging, tips fra oppdretter, tips fra Ragnar Thomassen på veterinærhøgskola og ikke minst grubling, reiste vi inn med Gypsy den 26.12. for å se om hun var klar.

Hun var på dag 18 eller 19, så vi mente at nå var tiden. Hun ble tatt utstryk av, og det tok ikke mange sekundene med titting i mikroskopet før Ragnar erklærte frøkna som "klar".

Så var det bare å lete frem papirene på Thomba. De var ikke i permen på vet.kontoret. Kjente jeg ble "litt" svett akkurat da, men han hadde dem heldigvis på sitt eget kontor, så da var det bare å finne frem de edle dråper i "frysedisken" Innimellom dette, måtte jeg ringe Hege D., Gypsys oppdretter, for en liten pep talk. Var godt å høre at hun sa alt var i orden, enda jeg visste jo det. Jeg kjenner jeg blir litt skrullete av dette...mer enn vanlig, faktisk!

Gypsy var kjempeflink og tålmodig. Hun synes ikke det var så morsomt å ta blodprøve, prøvde å dra til seg labben, men fikk ikke lov til det. Da var det bare å lukke igjen øynene, fant hun ut, og la det stå til. Gode raringen.

Spermaen ble funnet, og den vanlige sjekken om: de er spreke og fine, skulle taes. Vi har jo fått det bekreftet før, at dette var høyst levedyktige svømmere, men det må jo dobbelt sjekkes.
En ny titt i mikroskopet, men denne gangen var det mer - hmmmmm som kom fra Ragnar....
De så litt slappe ut!!!!! Kjente hjertet sank rett i mellomgulvet. Skulle det ikke bli noe av allikevel?
Men, stakkars små....de var bare litt kalde enda. Ikke bare bare å bli tint opp i en fei...for etter en liten stund ble det full aktivitet under lupen....JESS!!!!
 Da gikk resten på skinner. Gypsy ble inseminert, og vi pustet lettet ut. Nå er det bare å håpe at det blir valper her i huset.
I skrivende stund er jeg ikke helt sikker på om vi må inn igen i dag. Det får vi svar på etter kl. 14. I følge utstryket, og resten av tegnene på kroppen hennes, så var det riktig dag. Men vi fikk ikke svar på blodprøven som vi tok i går, så det kan hende vi må inn igjen en gang til.
Hvis vi ikke må inn igjen, så er vi i gang, og allerede en dag nærmere valping <3 p="p">
Hvis alt går som det skal, og vi er så heldig å få en tispevalp, er hun allerede døpt og skal hete Ragna! Må jo kalle henne opp etter han som "skapte" henne ;o)


Ha en riktig god dag der ute!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere