lørdag 17. mars 2012

Hva vi holder på med.

Hver onsdag i det siste har vi fått lov til å låne Nortransport sitt lager på Stange. Der har vi trent inne rundering. Det er bare tispene som har fått vært med på dette, p.g.a at Milo har en tendens til å markere...ikke så lurt, da dette er varer som skal ut igjen til kunden.
Gypsy har blitt en reser på dette nå. Sist trening hadde hun 3 figuranter gjemt i høyden (ca 1,5m. over gulvet) Dette løste hun kjempebra. Hun er kvikk i oppfattelsen.
Zahra hadde også 3 figuranter, men lavere, da hun ikke er så dreven på dette enda. Hun har blitt mer selvsikker på hva hun skal gjøre nå. Stor forskjell ifra første gangen. Hurra for "Bazzen"
Vi belønner som om det skulle være jul og bursdag på en gang. Viktig med flinke figuranter, som belønner akkurat på rett tid. De gjør mye av jobben. Er jo ikke så veldig vanskelig å motivere en Ridgeback når det finnes MENGDER av godis, men det skal gjøres riktig.
Ellers så går vi turer i skogen og koser oss. Nye vårtegn for hver gang vi er ute. Ikke rart man liker denne årstiden. Kjenner at livsgnisten sakte kommer tilbake.

Har begynt å planlegge kull på Gypsy. Har lett etter hannhunder lenge, og har nå begynt å nærme meg målet. Det er ikke lett dette her. Er mye som skal klaffe. Planen er at hun skal parres om ca et år(2013). Men alt avhenger av løpetider osv.
Læretiden på 7 år skal snart settes ut i verk. Har vært med på mange fødsler av ymse slag, og det har vært veldig lærerikt for meg. Jeg er så takknemlig for at jeg har fått være med på dette. Supre oppdrettere som slipper meg til.
Skal bli kos å få valper i hus. Kjenner jeg lengter etter det. Var en stund usikker på om jeg noen gang kom til å tørre, etter den triste historien med Zahra, da hun mistet sine valper. Men, tiden leger nesten alle sår. Hvisker iallefall ut de dypeste furene.

Så får vi bare krysse fingrene for at det skal gå bra denne gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere