torsdag 29. september 2011

Milo på rundering

I går var det Milo sin tur til å bli med på treningen.
Vi skulle ha runderings trening. Rundering er det å finne mennesker i skogen, på et ganske stort felt. Det ble satt ut 3 figuranter (mennesker),som måtte gå lange bak veier, sånn at hundene ikke skulle finne dem på spor, men på å lete de frem. Milo gjorde jobben veldig bra, synes jeg.
Han trælet litt i begynnelsen, men da den første figuranten klappet i hendene, gikk alt som en drøm. Han hadde gode runder, og plutselig fant han den han skulle. Dette til stor jubel fra en flink figurant, og selvfølgelig så var det rene godtebutikken for Milo. Denne gangen brukte vi kjente figuranter, så hundene skulle synes det var enda mer stas å lete frem de som sto og ventet.
På det andre søket var han så ivrig at han løp forbi figuranten 2 ganger. Men etterhvert skjønte han at han måtte slakke litt på farten å la bare nesen gjøre jobben.
På den siste gikk han rett på....den var lett, sa Milo!
De andre hundene var også veldig flinke. Desverre kom mørket alt for tidlig, men det hindret ikke hundene å finne det de skulle. Det ble bare værre for oss som ville se hvordan de jobbet men, vi hørte dem. Snuter som søkte og litt frustrert piping, da de ikke fant det de skulle men EN gang :)
Ellers så er Gypsy sykmeldt i noen dager nå. Hun har haltet en liten stund, så vi tok turen til veterinæren, for å sjekke så det ikke var noe brudd. Hun kunne heldigvis ikke finne noe, men "håndleddet" hennes var ømt. Spørs om hun har vridd det i lek med Reidar. Det foregår til visse tider i en viss fart- og det er IKKE sakte. Nå får hun Rimadyl, og har turforbud. Det er jo ikke noe morro, men hun takler det utrolig bra. Flinke Gypsy'en min. Blir mye hjerne stimulering på henne innomhus. Begynner å bli tom for ideer, når det gjelder inne-rolig trening, så hvis noen har noen gode tips, tar jeg imot de med stor takk.
Zahra er i toppform. Hun er fremdeles leken og "galen". Hun storkoser seg på turer, og byr opp til lek. Hun har nesten blitt valp igjen. Rare Bazzen. Hun har også vært på feltsøk, noe hun syntes var veldig gøy.
Så til sist Reidar. Han vokser og trives. Makan til snill og kul katt tror jeg ikke jeg har hatt på over 20 år. Han passer så utrolig godt inn i flokken. Uredd, men allikevel vett nok i hodet, til å skjønne hva som skal til for å stoppe lek, herjing fra en RR som det går 20 Reidarer i vekt. Han er som skapt for oss. Han er akkurat passe. Kan det bli bedre?

Ha en flott dag der ute. Her vinner snart solen over skyene. Ser ut til å bli en fin høst dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere