lørdag 2. mars 2013

Valpenes 6. døgn

Det har vært en litt vanskelig start her i kennelen. Gypsy fikk ikke tømt livmora si for det som skulle ut etter fødselen, så det endte i livmor betennelse. Heldigvis ser det ut til at det går bra med henne. Vi så tidlig symptomene, og kom oss til veterinæren raskt.
Vi har jobbet intenst natt som dag, med å få i henne nok mat og drikke. Melkeproduksjonen gikk ganske så drastisk tilbake et døgn. Men i dag, er alt ved normalen igjen, når det gjelder melk. Det ble faktisk så overflod at to av valpene hennes spiste på seg skikkelig mageknip, og har blitt vugget i ro av meg i hele natt.

I dag har vi vasket godt i valpe kassa. Blir mye gørrr som kommer ut av Gypsy. Redd for at det skal bli bakterier og skit.
Vi har også klippet klørne til de små for første gang. Var litt annen dimensjon på disse, enn på en voksen RR. Småtassene var super flinke. Var et par som prøvde seg litt med å vri seg unna, men de ga seg fort.
Når det gjelder å være flink, så må jeg også få rose Gypsy, og hennes innsats med valpene.

Hun er en kjærlig, øm og meget omsorgsfull mamma. Hun stelte valpene sine med beste resultat, selv om hun hadde over 40 i feber. Blir så rørt av henne.
I dag tok hun likså godt med seg dorullen også....hun mener vi burde hjelpe henne med å tørke småttisene, tror jeg. Vakre raringen min.

Alle valpene var også innom vekta.
Sånn er ståa nå- første tall er fødsels vekt - andre er dagens matchvekt :)

                 

Mr. Brun : 580 - 1020
Miss Rosa :550 - 958
Miss Orange : 535 - 975
Mr. White leg : 530 - 892
Mr. Blue : 470 - 860
Mr. Purple : 595 - 940
Mr. Grey : 680 - 920
Miss No Collar : 580 - 850

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere