lørdag 28. januar 2012

Trening!

På onsdag var det duket for ny trening med hundene. Denne gangen var det rundering "innomhus" som sto på programmet. Vi får lov å trene inne i låven til Hanne og Rune, noe som gjør det ekstra utfordrende for hundene. Nye, spennede lukter, og BEKMØRKT!
Gypsy var første hund ut. Figuranten plasserte seg i mørket, og hun fikk lov å komme inn, for så å bli sluppet løs.
Nå har det seg sånn at jeg har tre hunder, og jeg har "litt" problemer med å huske hvem som har gjort hva. Etter litt tankearbeid, og måten Gypsy gikk frem, kom jeg på etterhvert at hun ikke har gjort dette før...Men hun ble hjulpet frem til målet, og der vanket det masse ros og godis....rene godterifabrikken! Det som var så godt å se, var at hun løste oppgaven bra. Hun var ikke mørkredd eller usikker på noe vis...bare på hva hun skulle gjøre....
Etter denne seansen( for det var ikke den første jeg har bommet på, hva hundene har gjort og ikke) fikk jeg tips om trenings dagbok. Nå skal det anskaffes, for Fru Hundefører klarer ikke holde styr på noe lenger ;0)
Neste mann ut fra min flokk var Milo. Han har gjort dette i skogen før, og var klar for oppgaven. Etter å ha ommøblert "nesten" alt på høy loftet, fant han figuranten etter ganske så kort tid. Han elsker denne treningen. Det er så morsomt å se reaksjons mønsteret når de vet hva som er i vente!
Siste ut var Zahra. Hun har ikke gjort dette i det hele tatt, det husket jeg, så hun fikk lov å ha lyset på. Jeg vet jo det at hun ikke er den tøffeste i klassen, og dette skal jo bare være gøy, så da er det greit at det blir en positiv opplevelse første gangen.
Hun løste oppgaven meget tilfredstillende og hun markerte figuranten med å pipe samt stå og kikke mot funnplassen, før hun gikk inn. Ble litt pysete da hun måtte klatre over en vedstabel, men hun gjorde det til slutt.
Stolt over vovvene mine!!!! De er kjempeflinke, synes jeg.
Tusen takk til Hanne og Rune for lånet av "treningsrom" og strøm. Og takk til Mari som er så flink å rettlede meg, da jeg står fast i treningen. Dette går en vei dette, og det er fremover!

1 kommentar:

  1. Ja, ikke sant det var ganske rotete på den der låven, bestefatter'n?! Man måtte jo rett og slett bare rydde seg vei, og klatre opp på og over diverse ting for å finne den som hadde gått seg bort i mørket der inne! Men moro var det! Slafsenuss fra Gadi-barnebarnet!

    SvarSlett

Følgere